Selamat Berkunjung ke laman Blog Rasmi Pesekutuan Pengakap Malaysia Daerah Gombak (PPM/D219).

Sepintas lalu .. di sini bermula ...

Monday, October 1, 2007
Pembukaan Blog PPM Gombak

Hari ini dengan rasminya Blog PPM Gombak didaftarkan. Tujuan pendaftaran blog ini ialah untuk menjadikannya satu saluran komunikasi maklumat dalam era globalisasi ini antara kumpulan-kumpulan pengakap yang ada di Daerah Gombak. Melalui blog ini, pelbagai berita dapat disalurkan dengan cepat kepada semua ahli-ahli pengakap di daerah Gombak khasnya dan juga di negeri Selangor serta di seluruh negara amnya.

Selain itu, berita-berita dan aktiviti di kumpulan juga dapat dikongsi bersama. Sebarang berita boleh disampaikan kepada webmaster blog melalui email ppmgombak@gmail.com

Urusan Kewangan PPM Gombak


Sebarang urusan berkaitan dengan kewangan ( cek ) kepada Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Gombak hendaklah ditulis atas nama " PERSEKUTUAN PENGAKAP TEMPATAN GOMBAK ". Harap Maklum.


Pengumuman @ Announcement



SELAMAT TAHUN BARU 2010

SELAMAT TAHUN BARU 2010
Semoga PPM Gombak akan terus maju ke depan...

Pentadbiran Majlis Pengakap Daerah Gombak 2008- 2010

Pengerusi : Datuk Dr Rahman bin Ismail,DMSM,PJK
Naib Pengerusi : Dato' Haji Abu Samah bin Bachik,DIMP
Setiausaha Kehormat : En. Hafiz bin Che Mat @FIZ, PBB (012-6976484)
Pen. Setiausaha : En. Shahrul Nizam bin Arifin @9W2GAB, PBB (012-2649011)
Bendahari Kehormat : En. Sifly bin Saari @9W2GSA, PBB (012-3571455)
Pesuruhjaya Pengakap Daerah : En. Ibrahim bin Yaacob @GDC, PBB (019-3886465)

Alamat Perhubungan :
Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Gombak
d/a SMK Sungai Pusu, KM 11 Jalan Gombak,
53100 Kuala Lumpur, Selangor Darul Ehsan.


Email Utama : ppmgombak@gmail.com

Email Kedua : ppmgombak@yahoo.com.my

Faks : 603-61871512 (SMK Sungai Pusu )
Weblog Rasmi : http://ppmgombak.blogspot.com/

No Pendaftaran :PPM/D-219 ( 31.05.2007 )

Majlis Pesuruhjaya PPM Daerah Gombak


District Commissioner : Ibrahim bin Yaacob (SMK Sungai Pusu)
Setiausaha Kehormat : Hafiz bin Che Mat (SMK Lembah Keramat)
Penolong Setiausaha : En. Shahrul Nizam bin Arifin (SJKC Jinjang Utara, Kuala Lumpur)
Bendahari Kehormat : Sifly bin Saari (SK Hulu Kelang)
ADC Latihan (memangku ) : Mohd Faizal bin Mohd Merzuki (SMK Bukit Gading - 0122596067)
ADC Program : Rosdi bin Musa @9W2GSD (SMK Hillcrest - 0123556732)
ADC Perhubungan : Zuraimi bin Ahmad Zawawi (SK Sungai Pelong - 0192082703)
ADC Pentadbiran : Sharwani bt Awang (SK Taman Seri Gombak - 0166755169)
ADC Biro Wanita : Noor Sofiah bt Mohammed Ismail (PPD Gombak - 0192734122)
ADC Kerohanian : Mohd Zulkifli bin Kasim (SK Seri Kundang - 0192077394)
ADC Tugas-tugas Khas -Kelana : Hairul Azhar bin Said (SK Intan Baiduri, Kuala Lumpur - 0123331951)
ADC Tugas-tugas Khas -PR : Sahrom bin Jaafar @9W2GRR (SMK Syed Mashor, Hulu Selangor - 0166076460)
ADC Tugas-tugas Khas -PM : Murshid Al-Hafiz bin Husaini (SMK Bukit Sentosa, Hulu Selangor - 0139021155)
ADC Tugas-tugas Khas -PKK : Elffyza bt Abu Bakar (SK Taman Desa 2 - 0123540361)

Pengurusan Pengakap PPD Gombak

Pengerusi Sek. Men . : SMK Hillcrest
Pengerusi Sek. Rendah : SK Hulu Kelang ( Mohd Alwan - ASC Negeri )
Pegawai Teknik Men. : En. Rosdi bin Musa ( ADC Daerah )
Pegawai Teknik Ren. : En. Sifly bin Saari ( Bendari PPMG )
Penyelia Sukan & Kokurikulum : Pn. Wan Zainab bt Wan Ngah
Penyelia Kokurikulum : Pn. Noor Sofiah bt Mohamed Ismail ( ADC Daerah )

Hari Kebangsaan ke-52 Tahun 2009

Hari Kebangsaan ke-52 Tahun 2009
1 Malaysia , Rakyat Didahulukan, Pencapian Diutamakan.

Friday, July 11, 2008

Coretan DC untuk "Tujuh Hari Lagi....."

Tinggal hanya 7 hari saja lagi, program yang dirancangkan akan terlaksana. Lepas tu baru boleh rasa lega. Tapi PPM Gombak tak mudah mengalah. Kata-kata Tuan ASC Azkiah akan dibuktikan. Ayuh semua kawan-kawan teruskan perjuangan, jangan ada persengketaan antara kita. Sudah dua tahun saya merancang, KEMPORI 2007 dan KOROBORI 2008. Semuanya bagi saya adalah satu kejayaan sejak menerajui PPM Gombak mulai 2006. Saya terharu dengan kesediaan Penolong Setiausaha Kehormat Majlis Pengakap Daerah Gombak untuk menyediakan Kertas Kerja KEMPORI 2009. ( Boleh le saya lepas tangan untuk program 2009 nanti... ) Itulah warga Gombak, yang ini belum habis dah merancang untuk tahun depan. Tahun depan merupakan tahun akhir penggal kedua saya jadi DC ( 2006/07; 2008/09 ), rasa-rasanya tak nak sambung lagi dah... pelapis yang ada sekarang dah mantap, jadi kita buatlah sesuatu yang "Grand" untuk tahun 2009.

Berbalik pada cerita KOROBORI 2008, saya berpuashati dengan promosi yang dibuat, lebih meluas untuk tahun ini berbanding KEMPORI 2007, dari utara hingga ke selatan dan dari barat ke timur. Itulah kelebihan dan kecanggihan teknologi ICT yang telah kita PPM Gombak ketengahkan. PPM Gombak sudah dikenali oleh banyak ahli Pengakap di segenap pelusuk tanah air. Syabas untuk semua!

Tahun ini kita akan menyaksikan penyertaan dari WP Putrajaya, dan beberapa Daerah PPM yang lain. Jadi untuk semua petugas, kita buatlah yang terbaik. Kita yakin kita boleh, yang penting kita sentiasa bersatu dari pihak pengurusan, pemimpin dan kelana. Di sini saya ingin melahirkan rasa bangga dan terharu atas "komitmen" yang diberikan oleh pasukan Kelana Gombak dalam setiap aktiviti yang dirancangkan.

Sekian, jumpa lagi. JOM kita GEGAR Kem Lembah Genting nanti....

1 comment:

Faizal said...

Salam,

Semakin hebat PPM Gombak sekarang ni.. Too bad, tak dapat masuk unit pengakap di sekolah baru jadi susah nak involve secara rasmi. Mungkin akan mintak masuk pengakap semula tahun depan dan kembali aktif. tahniah di atas kejayaan menganjurkan korobori tempoh hari! Sekali Berpengakap terus Berpengakap!!!- SMK. Bukit Gading

P.S: Kirim salam kat semua anggota PLD Gombak!

PPM Gombak 2009 is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).